Sorteer op

Bakfiets ombouwset 

Bakfietsen zijn heel handige fietsen. Je kunt er alles in meenemen. Je kinderen, je boodschappen en als de bakfiets helemaal vol beladen is dan is het wel stevig trappen. Eerst waren er alleen maar niet elektrische bakfietsen maar nu zijn de elektrische bakfietsen in de grote meerderheid en de niet elektrische bakfietsen in de minderheid. Soms kan je spijt hebben van je keuze. En dat kan natuurlijk ook bij een bakfiets. Misschien denk je wel had ik toch maar een elektrische aangeschaft. Niet getreurt! Daar is gewoon een oplossing voor. Je kunt je niet elektrische bakfiets gewoon ombouwen naar elektrisch.

Kun je een niet elektrische bakfiets elektrisch (laten) maken?

Jazeker kan dat. Dat kunnen wij doen maar er zijn verschillende aanbieders van elektrische ombouwsets en deze zijn in verschillende prijsklasse te verkrijgen. 

Hoeveel kost het om de bakfiets elektrisch te (laten) maken met een ombouwset?

De prijzen in de "ombouwwereld" zijn erg uiteenlopend en heeft te maken met merk, kwaliteit, type motor en type accu. Wij hanteren ook verschillende prijzen. Kijk voor meer informatie hierboven bij de artikelen.

Wie kan mijn bakfiets ombouwen naar elektrisch?

Wij kunnen jullie bakfiets ombouwen naar elektrisch, we hebben 14 jaar ervaring in de bakfietsen en bouwen regelmatig om naar elektrisch. Meestal gaat het hier om de Babboe City of de bakfiets nl en ook de Gazelle en Urban Arrow hebben we diverse keren gedaan. Ondertussen zijn we de bakfietsspecialist geworden. Voor deze tweewielers gebruiken we doorgaans de voorwielmotoren in combinatie met een 36 volt buisaccu op de stuurstang of (bakfiets nl) onder het bankje. Voor de wat grotere bakfietsen ( driewielers) gebruiken we mits mogelijk de middenmotor van Bafang, meestal betreft het hier de Babboe Curve de bakfiets.nl Cargo Trike of de Urban Arrow.

Wat is het verschil tussen een voorwiel- en middenmotor?

De verschillen tussen de middenmotor en de voorwielmotor zijn niet heel groot, in het geval van een tweewieler is de voorwielmotor te verkiezen i.v.m.de kans op uitglijden in de bocht bij het gebruik van een middenmotor of een achterwielmotor (deze laatste hebben wij niet in ons assortiment)

De middenmotor daarentegen maakt iets minder lawaai en geeft wat geleidelijker ondersteuning, de voorwiel motor trekt aan de bakfiets (eerder genoemd voordeel) en is onafhankelijk doordat hij in het voorwiel zit heeft de motor geen effect op de versnellingen of de tandwielen/ ketting wat minder slijtage geeft.

Wat zegt de specialist in het geval van ombouwen?

De keuze wat betreft de capaciteit van de accu is dan erg belangrijk. Ga je de bakfiets gebruiken voor verre fietstochten, alleen de kinderen naar schoolbrengen iedere dag of 1 keer per week boodschappen doen. Dan maakt het echt uit welke accu je kiest.

Kan ik mijn bakfiets zelf ombouwen?

Wil je zelf ombouwen? Natuurlijk kan dat maar denk daarbij even aan de garantie en de kans op beschadigingen aan je fiets bij het ombouwen. Degene die doorgaans bakfietsen ombouwt heeft natuurlijk de ervaring in huis en is thuis met de verschillende ombouwsets die te krijgen zijn.

Waarom voor een ombouwset bij Chiz-Chic kiezen?

Wij bouwen al jaren bakfietsen om naar elektrisch en hebben een hele prettige samenwerking met onze leverancier van de ombouwsets, hierdoor kunnen wij zeer voordelig (goedkoopste van Nederland) de bakfietsen ombouwen. Tegen een redelijke vergoeding komen we de ene dag de bakfiets ophalen waarna hij de volgende dag alweer elektrisch gemaakt voor de deur wordt afgeleverd. 

© 2013 - 2024 Chiz-chic.nl - voor kleine dametjes en grote boefjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel