Sinterklaas

Nog even en dan is het weer zover. Sint komt in het land. Wat ik er zo leuk aan vind is dat hij altijd in de buurt van mijn verjaardag aankomt in Nederland. Ik ben op 14 november jarig en heb heel vaak met onze kids bij de intocht gestaan op deze dag.

Met de komst van Sinterklaas komt er weer een periode van gezelligheid aan. De dagen zijn weer korter, we zitten veel meer binnen en als je dan buiten bent dan ziet het er allemaal zo gezellig uit in de winkelstraten en met Kerst ook bij de mensen thuis.

Sinterklaastijd is toch altijd weer een periode dat de kinderen wat onrustiger zijn. Vaak vinden ze het allemaal maar spannend. Sommige kunnen er zelfs ‘s nachts moeilijk van slapen zo spannend vinden ze het!

Sinterklaassurprise en gedicht

Naast dat het een gezellige tijd is is het ook een tijd van drukte, van organiseren en van veel rommel. Misschien klink dat een beetje gek maar het is gewoon ook een rommelige tijd. Zoeken naar cadeaus. Maken van Surprises het schrijven van gedichten en dan ook nog de extra spullen die je dan ineens weer hebt. En daar wil ik het nu over hebben. Hoe zorg je er nu voor dat je juist niet teveel spullen krijgt of juist sinterklaascadeaus waar je wat aan hebt?

Verlanglijstje

Verlanglijstje van de kinderen zijn vaak veel te lang en eerlijk is eerlijk er staan altijd van die dingen op waarvan je als moeder denkt wat moet je daar nu weer mee? Als je je kinderen de kans zou geven dan willen ze teveel cadeaus en dan ook nog cadeaus die helemaal geen waarde hebben!

Als je Sinterklaas viert met je familie dan kan dat wel eens uit heel veel personen bestaan. Zeker als het met kleine kinderen wordt gevierd dan is dat eigenlijk niet met surprises of met een spel. Soms wordt het wel met het pietenspel gedaan maar dan komt het er toch op neer dat het alleen maar cadeaus uitpakken wordt! Dat is natuurlijk niet zo leuk!

Sinterklaascadeaus

Hierbij de 3 belangrijke tips even op een rijtje om er voor te zorgen dat je niet teveel sinterklaascadeaus koopt:

Tip 1: Spreek af met elkaar wat je koopt en hoeveel cadeaus.

Tip 2: Laat een deel van de cadeaus bij opa en oma. Dan kan daar gespeeld worden met dat speelgoed ipv dat het ongebruikt thuis ligt omdat er al teveel speelgoed is.

Tip 3: Spreek met elkaar de 4-cadeautjes regel af. Wat is nu de 4-cadeautjes regel? Geef uit de volgende categorieën een cadeautje:

Iets wat je kindje graag wil hebben of op zijn of haar verlanglijstje staat

Iets dat je kleintje nodig heeft.

Iets om aan te trekken

Iets om te lezen

Vooral de laatste tip is een Eyeopener! Als je deze regel dus toepast, dan heb je nooit te weinig cadeaus, nooit iets dat niet wordt gebruikt en ook niets teveel! 

Kijk in onze Sinterklaaswinkel om meteen de 3e tip te gebruiken

© 2013 - 2023 Chiz-chic.nl - voor kleine dametjes en grote boefjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel